Ik ben William Verlooij
Netwerk consultant

Even kennismaken...

William Verlooij

William (1977) woont in Nieuwkoop samen met zijn vrouw Janneke en 2 dochters. Hij besteedt zijn vrije tijd aan zijn kinderen, het klussen in en om het huis, techniek en computers. Verder rijdt hij graag motor, met zijn vrouw of met collega’s. William heeft aan de MTS in Leiden Electronica gestudeerd en werkt sinds 2000 voor QUBE.

Hoe ziet jouw rol er uit?

Mijn werkzaamheden variëren nogal door de verschillende petten die ik op heb. Ik houd vooral van het technische element binnen mijn werk, maar ik neem bijvoorbeeld ook regelmatig de rol van projectleider en teamleider op me. Ik ben wekelijks op locatie bij een aantal vaste klanten, verder houd ik me bezig met intakes voor offertes, contracten, de servicedesk en regelzaken zoals intern IT-onderhoud. Die afwisseling past bij mij en vind ik erg belangrijk in mijn werk. Gelukkig is daar ruimte voor bij QUBE, omdat we niet een heel grote organisatie zijn.

 

Waar krijg je voldoening van?

De meeste voldoening krijg ik van het goed afsluiten van een project en een blije klant. Onlangs hebben we bijvoorbeeld weer een decharge gevierd met beschuit met muisjes bij een organisatie die al 10 jaar Exact-klant is, maar waar we nu de hele ICT hebben vervangen. Dat zijn mooie projecten om samen met collega’s aan te werken. Nu het goed is uitgevoerd en afgesloten, gaan we het beheer doen. Voor mij is het tijd om het werk over te dragen aan collega’s en een nieuw project te beginnen, maar ik blijf natuurlijk altijd klaarstaan voor de klant.

 

Wat maakt werken bij QUBE bijzonder?

Je krijgt hier veel meer verantwoordelijkheid dan bij de grote partijen. Je houdt je niet alleen bezig met een stukje van het project, maar bent overal bij betrokken. Mijn technische collega’s hebben daarom allemaal een vrij brede kennis. Eigenlijk is iedereen een soort projectleider. Dat betekent wel dat je de leiding moet durven nemen. Het wordt namelijk niet voorgekauwd. Je moet aanvoelen wat er speelt binnen bedrijven en op verschillende niveaus kunnen communiceren. Voldoende uitdaging dus! Verder maak je bij QUBE echt een verschil binnen projecten, omdat het resultaat door het héle team tot stand komt. Dat teamgevoel is voor mij het állerbelangrijkst aan werken bij QUBE.

 

Waarom kiezen klanten voor QUBE?

Het merendeel van onze klanten is al heel lang bij ons. Dat is niet voor niets. Ze praten hier namelijk met mensen die ze kennen, en weten wie ze moeten hebben voor hun vragen en issues. De lijntjes zijn kort en daarin onderscheidt QUBE zich. Als klanten ons nodig hebben staan we zelfs ’s avonds voor ze klaar, en dat wordt gewaardeerd. Bovendien zijn we eerlijk naar onze klanten; geen gedraai. Als dingen niet kunnen, gaan we het niet mooier maken dan het is. We durven gevraagd en ongevraagd advies te geven en doen dat altijd goed onderbouwd en netjes. Dat stellen onze klanten op prijs.

Lees het verhaal van...