Ik ben Roland de Rooij
Sales manager

Even kennismaken...

Roland de Rooij

Roland (1978) woont in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam. Hij is getrouwd met Petra, die basisschoollerares is, en heeft 2 dochters Sofie en Fenna. Zijn hobby’s zijn tennis, mountainbiken, fitness, hardlopen en snowboarden. Roland heeft de HBO-studie Small Business en Retail Management afgerond en werkt al sinds zijn stage in commerciële rollen binnen de ICT. Hij is in 2012 bij QUBE aan de slag gegaan in de rol van Sales consultant. In 2021 is hij Sales manager geworden. 

Sales manager
Sales manager

Wat maakt je werk zo leuk?

De vrijheid om zelf m’n dag in te delen. En die ziet er altijd weer anders uit. Ik heb te maken met steeds weer andere bedrijven, vragen en issues. Juist die diversiteit maakt mijn werk heel erg leuk en dynamisch. Verder is het klantencontact erg leuk in mijn rol. Dat kan telefonisch zijn, of per mail maar ik ga ook regelmatig bij relaties langs. Met sommige klanten heb ik een heel goede band opgebouwd door de jaren heen. Anderen spreek ik alleen als ze me nodig hebben. Dat hangt maar net van hun behoeften af. 

Het geeft me ook veel voldoening dat ik écht een verschil kan maken voor organisaties door concrete oplossingen te bieden voor hun specifieke situaties. Doordat we ze faciliteren in hun groei, krijg je blije klanten. Dat motiveert me. En het is helemaal tof als we ze kunnen verrassen met creatieve oplossingen die ze niet hadden verwacht. Oh, en ik neem regelmatig relaties mee naar Ajax. Ik ga naar ongeveer 1 op de 3 thuiswedstrijden. Dat zijn natuurlijk leuke dingen, zeker voor een Ajaxliefhebber.

 

Waar ligt jouw grootste uitdaging binnen je rol?

De grootste uitdaging in m’n werk zit ‘m in de communicatie tussen de techniek en de klant. Soms is er sprake van ruis op de lijn en dan is het mijn rol dat ik die vertaalslag maak. Vanwege mijn studie en achtergrond begrijp ik hoe bedrijven in elkaar zitten. Ik zit minder diep in de techniek, maar wil wel in hoofdlijnen begrijpen waar mijn collega’s mee bezig zijn. Zo kan ik de klant beter helpen. Dit is ook de reden dat ik mijn kennis goed bijhoud. 

 

Wat maakt werken bij QUBE uniek?

De bedrijfsgrootte is heel fijn; we zijn nu met ruim 20 man. We werken in een prettig team op een transparante manier samen en gunnen elkaar veel vrijheid. Hiervoor heb ik vooral bij multinationals gewerkt, waar dat veel minder het geval was. Het verschil merk je direct in de persoonlijke benadering, en onze klanten merken dat ook. Er is veel loyaliteit naar de klant toe. Als die ons nodig heeft, staan we er als team, ook al gaat dat soms ten koste van vrije tijd. We willen de klant zo goed mogelijk bedienen. Daar ga ik elke dag voor. En zo zitten mijn collega’s er ook in.

Lees het verhaal van...

Meer over deze collega's op QUBE.nl