Ik ben Bas Koomen
Sr. Software consultant

Even kennismaken...

Bas Koomen

Bas (1979) woont in Rotterdam. Hij is opgegroeid in Hoogkarspel en heeft de studie Technische Bedrijfskunde gedaan in Alkmaar. Daarna is hij Bedrijfskunde gaan studeren in Groningen. Hij werkt sinds 2006 voor QUBE. 

Sr. Software consultant
Sr. Software consultant

Hoe ben je bij QUBE terecht gekomen?

Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat ik ondernemer zou worden, net als mijn vader. Daarom ben ik  bedrijfskunde gaan studeren. Maar na een jaar als bedrijfsleider te hebben gewerkt, besloot ik een carrièreswitch te maken en toen heb ik zelf bij QUBE gesolliciteerd.

 

Kun je wat vertellen over je ontwikkeling bij QUBE?

Toen ik als Exact consultant in dienst kwam, mocht ik meteen 2 weken naar Maleisië voor training. Dat was natuurlijk super, hoewel het ook aanpoten was hoor. In de beginperiode bestond mijn rol vooral uit brandjes blussen. Ik was altijd op pad om klanten bij te staan. Op die manier heb ik het vak goed kunnen leren en was ik direct al heel zelfstandig bezig. Na een jaar of 3 werd ik Senior consultant. Mijn rol was zo’n beetje alles in één: account manager, consultant, projectleider en team manager. Zo heb ik ontzettend veel ervaring op kunnen doen. Inmiddels is het bedrijf aardig gegroeid en kan ik veel taken aan collega’s overlaten. Mijn werk is nog steeds veelzijdig, maar ik heb nu meer focus. Ik heb veel vrijheid om dingen op te pakken naar eigen inzicht. Dat is een stukje vertrouwen. Ik ben dus eigenlijk alsnog een beetje ondernemer.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben nu 10 jaar bezig met Exact, maar ik wil nieuwe dingen blijven leren. Ik ben dus samen met QUBE gaan kijken hoe ik me verder kan ontwikkelen. Ik heb interesse in Business Intelligence en Analytics, en dat bleek voor QUBE ook interessant. Vorig jaar ben ik met mijn collega Gerben naar Londen geweest voor een training in BOARD en ben inmiddels een studie aan het volgen aan de Erasmus Universiteit. Ik ben dus weer de schoolbanken in een dag per week. Daar ligt mijn uitdaging de komende tijd.

 

Wat vind je leuk aan QUBE?

Het is de combinatie van het werk dat ik doe en de sfeer. Ik kan erg goed opschieten met mijn collega’s. Niet dat we de deur bij elkaar plat lopen, maar de omgang is gewoon supergoed. We zijn vaak genoeg met elkaar op vakantie geweest, zoals op wintersport. Dan gaat het dak eraf! 

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de mooie dingen die we doen bij QUBE. In de Exact-wereld worden we ingeschakeld voor de complexe projecten. We zijn niet bang om creatieve oplossingen te bieden en durven de standaard software los te laten, waardoor we klanten kunnen helpen als ze iets afwijkends willen. Niets is ons te dol, zeg maar; we verzinnen overal een oplossing voor en júist dat vinden we leuk om te doen. 

Lees het verhaal van...