Ik ben Ralph Bos
Software Consultant

Even kennismaken...

Ralph Bos

Ralph (1992) woont in Leiden samen met zijn vriendin Esmee. In zijn vrije tijd doet hij graag aan powerliften en doet hij mee aan obstacle runs. Ralph heeft Informatica, ICT & Business gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Hij is sinds januari 2019 bij QUBE aan de slag in de rol van presales- en software & BI-consultant. 

Software Consultant
Software Consultant

Waarom heb je voor QUBE gekozen?

Via via ben ik op www.werkenbijqube.nl terecht gekomen en daar spraken de collega’s en de video mij aan.

Ik vond vooral ook de grootte van de organisatie een voordeel. Dit houdt voor mijn functie namelijk in dat ik in een korte tijd verschillende projecten en taken zou kunnen uitvoeren. Als consultant bij een grotere organisatie zit je vaak voor een lange periode bij één specifieke klant en je wordt heel specialistisch in een bepaald aspect van je werk.

Dat wil trouwens niet zeggen dat ik me niet kan specialiseren want dat kan ook heel goed.

Ook sprak het soort klanten mij aan. Dat zijn voornamelijk MKB organisaties en als consultant zit je sneller met de directie aan tafel. Voor mij was dat ook een interessant aspect van de functie.

 

Hoe ziet jouw rol er uit?

Tijdens mijn sollicitatiegesprekken bij QUBE heb ik aangegeven dat ik op zoek was naar een andere uitdaging. Ik had destijds een fulltime consultancy functie. Maar ik wilde mijn presentatie skills ontwikkelen en zag mijzelf ook in een presales rol.

Daarom heb ik binnen QUBE een hybride rol, namelijk die van presales- en software & BI-consultant. De verdeling van mijn functie staat niet vast.

Het is een beetje afhankelijk van de periode hoeveel tijd ik aan elke rol besteed. Op dit moment is 20% van mijn werkzaamheden presales en 80% van mijn werk software & BI-consultancy. Maar dat kan over een paar maanden weer anders zijn.

 

Wat maakt je werk zo leuk?

De diversiteit in mijn werkzaamheden is echt leuk. Geen dag is hetzelfde. Ik zie of spreek elke dag verschillende klanten. Onze klanten zijn trouwens ook heel fijn om mee te werken. Het grootste deel van onze klanten zijn MKB-organisaties en mijn ervaring is dat mensen die in het MKB werken echt open staan voor hulp.

Ze vertrouwen op mijn expertise, ik heb echt impact bij onze klanten en de uiteindelijke resultaten zijn tastbaar. Maar ook de wat informelere omgang met klanten in het MKB past goed bij mij.

 

Waar ben je trots op?

Op dit moment ben ik vooral trots op het project dat ik bij onze klant Relined heb uitgevoerd. Mijn eerste consultancytraject dat ik van het begin tot het eind volledig zelfstandig heb gedaan. Ik heb alle lopende issues opgelost, daarna ben ik ze gaan adviseren over rapportages die ze konden inzetten zodat ze inzicht kregen in hun KPI’s. Ze zijn nu helemaal happy met alles wat ik heb opgeleverd. Dat is toch fantastisch.

 

Is het werken bij QUBE zoals je gedacht had?

Ik werk sinds 1 januari 2019 bij QUBE. Gelukkig kon ik ook lekker snel echt meedraaien. Ik mocht heel veel meelopen met collega’s op projecten om kennis en ervaring op te doen.

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan was ik op zoek naar een aantal zaken en die heb ik gevonden. Zoals een informele onderlinge sfeer, collega’s hebben altijd tijd om te helpen en ik kan makkelijk iets overleggen met de directie.

Ik werd zo snel opgenomen in de groep dat ik niet het idee dat ik heb dat ik hier pas werk sinds 1 januari werk.

 

Wil jij net als Ralph de uitdaging bij QUBE aangaan?

Kijk dan snel bij onze vacature voor Software consultant of 1 van de andere vacatures.

 

Lees het verhaal van...